Svet

ZAVUKAO MI JE RUKU POD SUKNJU POSLE PROBE! Njujork Tajms objavio nove napade Lečića - Danijelu napao i pre silovanja

Autor Lana Stošić

Pre nekoliko dana domaću javnost je zapalio snimak razgovora Danijele Štajnfeld s Branislavom Lečićem, glumcem i kolegom kojeg je u tužilaštvu imenovala kao moćnika iz filmske industrije koji ju je, kako tvrdi, silovao.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/YouTube/Hold me right Film/screenshot

Danijela je Njujork Tajmsu sve ispričala, kao i da ju je Lečić "spopadao i na probama predstave", ali i da ga je posmatrala kao mentora i prijatelja, sve dok nije počeo da joj predlaže da imaju seks.

Njujork tajms je otkrio da poseduje celokupni snimak razgovora.

"Onda, jednog dana, u njegovoj svlačionici, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu", piše Njujork Tajms i dodaje: "Štajnfeldova se istrgla i pobegla, bila je u šoku, ali je ipak rešila da ništa ne govori režiseru, jer se plašila da joj neće verovati, kao i da bi to moglo da joj uništi karijeru".

Njujork tajms navodi da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu. Nakon što su analizirali ceo snimak, "Njujork Tajms" zaključuje:

"Delovi njihovog razgovora su nerazumljivi i zagušeni bukom prostora. Ipak, nema indicija da su uvežbavali dijalog. Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljski, glas Štajnfeldove postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio. Lečić odgovara na način koji ukazuje da on veruje da je ona pristala na ono što se desilo".

Danijela je otkrila u Tužilaštvu da ju je, dok je radila sa Branislavom na predstavi "Dnevna zapovest" u BDP-u, Lečić odvezao kolima van Beograda i silovao.

Glumica je naglasila da ga je molila, plakala i govorila "ne", ali da se on o to oglušio.

Štajnfeldova, domaćoj publici najpoznatija po ulozi Mariole u filmu "Ivkova slava", prošle godine objasnila je i da ju je svojevremno strah paralisao, te da je zbog toga sve držala u tajnosti, kao i zbog bojazni za sigurnost porodice. Upravo je ovaj strašan događaj jedan od razloga zašto je glumica napustila Srbiju i rešila da karijeru i život nastavi u Americi.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.