BAKINGEMSKA PALATA SE OPROSTILA UZ KRALJIČINE DIRLJIVE REČI: "Princu Filipu dugujemo više nego što bi on ikada tražio"!

"Dugujemo mu mnogo", rekla je svojevremeno za svog supruga britanska kraljica Elizabeta II.

Na zvaničnom Instagram nalogu britanske kraljevske porodice objavljena je posveta povodom smrti princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II. U njoj se navodi kraljičina izjava iz 1997. godine na proslavi godišnjice njihovog braka. 

"On je, prosto, bio moja snaga i utočište svih ovih godina, i ja, i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego nego što bi on ikada tražio ili što ćemo ikada saznati", rekla je tom prilikom kraljica, a navodi se u današnjoj objavi na Instagramu. 

U objavi se uz tekst nalazi i zajednička fotografija kraljice Elizabete II i princa Filipa.

Vojvoda od Edinburga je sa kraljicom proveo skoro sedam decenija, a u objavi se još dodaje: "Na krunisanju kraljice Elizabete II 1953. godine, princ Filip se zakleo da će biti 'podanik i oslonac njenog Veličanstva". 

Podsetimo, suprug britanske kraljice Elizabete II, princ Filip, preminuo je juče u 99. godini života.

"Sa dubokom tugom Njeno Veličanstvo Kraljica objavljuje smrt svog voljenog muža, Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Filipa, vojvode od Edinburga. Njegovo Visočanstvo je mirno preminulo jutros u zamku Vindzor", navedeno je tada u objavi kraljevske porodice.

Nakon što je tužna vest obišla svet, ispred Bakingemske palate su pristizali ljudi koji su ostavljali cveće u znak žalosti.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.