Svet

NOVI HOROR NA TIKTOKU! Devojčica igra i sve izgleda normalno, a onda BRUTALNO nasilje od kojeg se prevrće želudac!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Užasni klip postavljen na mrežu koju obožavaju deca!

Izvor: TikTok/mayenggo3

Brutalna scena odsecanja glave "maskirana" u video tinejdžerke koja igra, zaprepastila je korisnike mreže TikTok, ali otvorila i ozbiljna pitanja o načinu na koji ova mreža reguliše sadržaj.

Video u kojem devojka u crnoj majici i belim pantalonama igra uz pesmu "Doja cat" počinje naivno, đuskanjem, ali se već par sekundi kasnije pretvara u horor - odjednom gledate muškarce iz bande u kupatilu, koji odsecaju glavu mladiću koji je još uvek živ.

Nije potvrđeno gde je ovaj snimak nastao, ali svetski mediji prenose da bi se po akcentu članova bande moglo zaključiti da su iz meksičkog grada Guanahuata. Ovaj brutalni snimak "vrti" se po Internetu već dve godine, ali je misterija kako je uspeo da završi na mreži TikTok.

Klip koji počinje plesom, a završava se nasiljem od kojeg vam se želudac prevrće, postavljen je sa naloga @mayenggo3, koji je u međuvremenu uklonjen. Ali mnoge zanima, kako je tu uopšte završio?

TikTok ima veštačku inteligenciju koja automatski skenira snimke i detektuje eksplicitan sadržaj. Ali u ovom slučaju, taj sistem odbrane je podbacio i to katastrofalno.

Incident je otkrio veliki propust u načinu na koji TikTok, mreža uglavnom popularna među decom i tinejdžerima, reguliše sadržaj.

"Zahvalni smo zajednici što nam je skrenula pažnju na nedopustivo eksplicitan sadržaj sa drugog sajta, koji je ubačen u video i stavljen na našu platformu. Originalni post je brzo uklonjen i naši sistemi proaktivno otkrivaju i blokiraju pokušaje da se ponovo postavi, kako bi stali na put zlim namerama pre nego što taj sadržaj dobije ijedan pregled. Izvinjavamo se svima u TikTok zajednici, uključujući i naše moderatore, koji su možda naišli na sporni sadržaj", saopštila je kompanija.

(MONDO)

Tagovi