Svet

UBIJEN MOBILNIM TELEFONOM! Devojka (22) optužena da je usmrtila svog dečka kada je na njega bacila telefon tokom svađe

Autor Veljko Petranović

U bizarnom slučaju mogućeg ubistva iz nehata u Argentini, Roksana Adelina Lopez optužena je da je usmrtila svog dečka (23) - mobilnim telefonom.

Izvor: Israel Sebastian/ShutterStock.com

Žena iz Argentine suočena je sa optužbom za ubistvo iz nehata nakon što je usmrtila svog dečka bacivši mobilni telefon na njega, koji ga je udario u glavu tokom svađe.

Roksana Adelina Lopez (22) navodno je bacila mobilni uređaj na 23-godišnjeg Luisa Guantaja u samoodbrani, nakon što ju je udario u lice. Ona je sada pod istragom zbog smrti njenog dečka aprila ove godine u njegovoj kući, prenosi La Nacion.

Nakon što ga je telefon udario, Guantaj se žalio na glavobolju i neprijatnost sve dok na kraju nije odveden u bolnicu u gradu Salta. Operisan je zbog teških povreda mozga koje je zadobio nakon udarca u glavu, ali je na kraju preminuo.

Žrtvina majka je potom otišla u policiju tražeći od njih da preduzmu mere protiv osumnjičenog. Tužioci su utvrdili da je Guantaj zadobio udarac u desnu slepoočnicu, što je izazvalo povredu glave, koja je rezultirala njegovom smrću.

Nakon što je podignuta optužnica, Lopezova je izdala izjavu u kojoj je negirala krivično delo.

Prošlog meseca sud u obližnjem argentinskom gradu Tukuman oslobodio je Džesiku Osores optužbe za ubistvo jer je usmrtila svog partnera istim nožem kojim joj je pretio nekoliko trenutaka ranije.

Ona je oslobođena nakon što su sudije odlučile da je postupila u samoodbrani nakon što ju je suprug Havier Hernan Gomez devet godina zlostavljao.

Džesika (28) je na sudu tvrdila: "Bio je to moj ili njegov život."

(MONDO/The Sun)