Svet

MAĆEHA PRIZNALA DA JE BRUTALNO UBILA DEČAKA (6)! Mališana zlostavljala danima, a njena izjava ledi krv u žilama

Autor Uroš Matejić

Ema Tastin i Tomas Hjuz su optuženi da su Hjuzovog šestogodišnjeg sina Artura podvrgli višemesečnom zlostavljanju.

Izvor: Facebook/printscreen

Žena optužena za ubistvo sina svog dečka priznala je na sudu da je maltretirala dečaka, ali i dalje poriče da ga je ubila. Ema Tastin i Tomas Hjuz su optuženi da su Hjuzovog šestogodišnjeg sina Artura Labindžo-Hjuza podvrgli višemesečnom zlostavljanju.

Mali Artur je 16. juna 2020. zadobio smrtonosne povrede glave dok je bio sam sa gospođom Tastin u njenoj kući. Ema je navodno ta koja je dečaku nanela smrtonosne povrede, dok je vodila računa o njemu, a zatim ga je fotografisala i snimala telefonom dok je dečak umirao u strašnim mukama. Oboje poriču da su ubili Artura.

Tužilac je rekao na sudu da je Artur bio podvrgnut okrutnim batinama pre svoje tragične smrti. Dečakov otac Tomas sumnjiči se da je Emi bio saučesnik i da je podržavao i pomagao svojoj devojci. To potvrđuju i poruke koje je par razmenjivao, a u kojima dečakov otac piše da će detetu biti kraj kada se bude vratio sa posla.

Zlostavljali dečaka
Izvor: Youtube/Ahava Jerusalem

"U nedeljama koje su prethodile Arturovoj smrti, on je bio podvrgnut neshvatljivoj i neverovatnoj okrutnosti, i sve u cilju da mu se nanese značajna šteta i patnja", rekao je tužilac, i dodao da je zlostavljanje bilo "timsko".

"Od 130 modrica pronađenih na njegovom telu, čak i da je polovina njih nastala od udaraca, to znači da je dobijao prosečno jednu modricu po danu koliko je mališan proveo u izolaciji", rekao je tužilac.

Tastin je tvrdila da je Artur povredu na glavi naneo sam sebi, verovatno tako što se bacio niz stepenište u hodniku, gde je bio primoran da provede od 12 do 14 sati dnevno. U svom završnom obraćanju, Džonas Hankin, tužilac, rekao je da je Artur bio dugo mučen pre njegove tragične smrti. Istakao je da je nemoguće zamisliti patnju koju je dečak preživljavao i dodao:

"Kada uzmete u obzir stepen povreda Artura, povreda mozga, kičme i posebno oka, njena namera nije mogla biti ništa osim da Artura brutalno ubije", rekao je tužilac.

(MONDO)