Svet

JOŠ JEDNA ZEMLJA NA PRAGU OBAVEZNE VAKCINACIJE: Uvode se NOVE restrikcije - stupiće na snagu već u februaru?!

Autor Tamara Jovanović

U Nemačkoj nevakcinisani neće moći da uđu u neesencijalne prodavnice, kulturne i rekreativne objekte.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Kako je izjavila odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel, pored svega toga, parlament će razmotriti i obaveznu vakcinaciju u sklopu napora da se obuzda epidemija korona virusa.

Ona je posle sastanka sa liderima saveznih država, istakla da su te mere neophodne, jer je zabrinuta da bi  bolnice u Nemačkoj mogle da postanu preopterećene pacijentima koji boluju od infekcije kovida-19.

"Kulturni i sadržaji vezani za slobodno vreme biće otvoreni samo za one građane koji su vakcinisani ili su se nedavno oporoavili od korone. Situacija je veoma ozbiljna", istakla je Merkelova i dodala da su se zvaničnici saglasili i oko obaveze nošenja maski u školama i uvođenja novih ograničenja, kao i oko cilja vakcinacije 30 miliona ljudi do kraja godine.

Merkelova je izjavila i da će parlament raspravljati o mogućnosti uvođenja obavezne vakcinacije, što bi, prema njenim rečima, stupilo na snagu već u februaru.

U Nemačkoj je u poslednja 24 sta registrovano preko 70.000 novih slučajeva infekcije, dok je do sada vakcinisano oko 68.7 odsto stanovništva.

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)