Svet

MISTERIOZNA SMRT RUSKOG MILIJARDERA - PRONAĐEN OBEŠEN! Bivša žena i devojka se bore oko bogatstva, reagovao i Kremlj

Autor Uroš Matejić

Tajkun Vladimir Aleksejevič Šerbakov (56), bio je pod istragom Kremlja zbog optužbi za prevaru.

Izvor: Instagram/amandacarolinecronin/screenshot/privatna arhiva

Misteriozna smrt ruskog milijardera izazvala je sudsku bitku između njegove devojke i bivše žene oko velikog bogatstva koje je ostavio za sobom. Tajkun Vladimir Aleksejevič Šerbakov (56), bio je pod istragom Kremlja zbog optužbi za prevaru, kada je pronađen obešen u Belgiji.

On je pronađen mrtav iako se u tom trenutku spekulisalo da bi optužbe protiv njega uskoro mogle da budu odbačeneBorba oko njegovog ogromnog bogatstva - koje uključuje vilu u Sariju vrednu 12 miliona funti koju je delio sa devojkom Brigitom Morinom (41) - sada je stigla do Visokog suda u Londonu.

Gospođica Morina - bivši kreativni direktor švajcarskih časovničara "DeLaneau" - tvrdi da je preko dva testamenta, koje je sklopio u Engleskoj, ostavio svoje bogatstvo njoj i njenoj deci.

Ali originali testamenta "nisu pronađeni". U međuvremenu, njegova bivša supruga Elena Vladimirovna Šerbakova, sin i ćerka, Aleksandar i Olga, tvrde da bi njegovo bogatstvo trebalo da bude podjednako podeljeno između svih njegovih potomaka.

Izvor: Instagram/amandacarolinecronin/screenshot

Navodno, tajkun i njegova devojka Morina više nisu bili u vezi kada je on umro u junu 2017. godine i da su, čak i ako je napravio testamente u njenu korist, pocepali kada ju je napustio i preselio se u Belgiju pre nego što je umro. 

Vladimir je Šerbakovu oženio u Rusiji 1989. godine, a par se potom preselio u Belgiju. Sudski dokumenti navode da je Vladimi Šerbakov imao decu sa obe žene i da je godinama živeo sa svakom od njih, provodeći vreme u Engleskoj sa gospođicom Morinom u Granvil Hausu u Vejbridžu u Sariju.

Šerbakov je imao dvoje dece sa gospođicom Morinom, koja je već imala sina iz druge veze i prema kome se, kako tvrdi, ponašao kao prema sopstvenom detetu. Prema sudskim dokumentima, njegova druga imovina u Velikoj Britaniji uključivala je gradsku kuću u Belgraviji u Londonu i kolekciju vina od 400.000 funti.

Izvor: Privatna arhiva

Imao je i nekretnine u Italiji i Belgiji, i ofšor kompanije sa sedištem na Britanskim Devičanskim ostrvima vredne stotine miliona funti. Advokat gospođice Morin je rekao da je njihova veza bila čvrsta kada je on umro, uprkos njegovom preseljenju u Belgiju.

Advokat je rekao da je ovaj potez jednostavno posledica ruske krivične istrage. Pripremno ročište održano je ranije ovog meseca, a puno suđenje o sporu zbog testamentu će se tek održati.

(MONDO)