Svet

RUSKA INVAZIJA JE VEĆ POČELA! Britanija u panici, uvodi žestoke sankcije Moskvi - "Neće imati gde da se sakriju"

Autor Uroš Matejić

Britanija je zapretila da će ruskim kompanijama ukinuti pristup američkim dolarima i britanskim funtama.

Izvor: Youtube/screenshot/ADYV70 JE

Ruska invazija na Ukrajinu je već počela, a Britanija će uvesti sankcije Rusiji, rekao je visoki britanski ministar u utorak, dok je premijer Boris Džonson predsedavao hitnim sastankom vlade kako bi hitno reagovali na krizu u Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je raspoređivanje trupa u dva otcepljena regiona u istočnoj Ukrajini nakon što ih je u ponedeljak priznao kao nezavisne, ubrzavajući krizu za koju se Zapad plaši da bi mogla da izazove veliki rat.

Svedok Rojtersa video je tenkove i drugu vojnu opremu kako se kreću kroz grad Donjeck koji kontrolišu separatisti nakon što je Putin zvanično priznao otcepljene regione i naredio raspoređivanje ruskih snaga da bi "očuvali mir".

"Možemo zaključiti da je invazija na Ukrajinu počela", rekao je britanski ministar zdravlja Sajid Javid za Skaj njuz. "Rusi i predsednik Putin, odlučili su da napadnu suverenitet Ukrajine i njen teritorijalni integritet. Uvešćemo sankcije kao što smo rekli", rekao je on.

Britanija je zapretila da će ruskim kompanijama ukinuti pristup američkim dolarima i britanskim funtama, blokirajući im prikupljanje kapitala u Londonu. Britanija još nije navela ko će potpasti pod sankcije, ali je obećala da ruski oligarsi neće imati gde da se sakriju. Džonson je rekao da bi mete mogle biti i ruske banke.

Džavid je rekao da će sankcije objaviti britanski premijer Boris Džonson.

(Mondo)