Svet

AUSTRALIJA I JAPAN UVELE SANKCIJE RUSIJI ZBOG SPORNE ODLUKE! "Ovo je početak, uvek smo se suprotstavljali NASILNICIMA"

Autor Jana Desovski

Australija i Japan se pridružile zemljama koje su uvele sankcije Rusiji!

Izvor: YouTube/printscreen/RT

Jedne od zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog priznanja samoproglašene republike Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine su Australija i Japan. One su se pridružile SAD, Evropskoj uniji, Kanadi i Britaniji u uvođenju sankcija Rusiji. Australija će odmah početi da uvodi sankcije ruskim pojedincima za koje veruje da su odgovorni za postupke te zemlje protiv Ukrajine, saopštio je premijer Skot Morison na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

"Australijanci su se uvek suprotstavljali nasilnicima, a mi ćemo se suprotstaviti Rusiji, zajedno sa svim našim partnerima. Očekujem i dodatne tranše sankcija, ovo je samo početak ovog procesa", rekao je Morison.

I japanski premijer Fumio Kišida izjavio je danas da Tokio uvodi sankcije Moskvi. Japanske sankcije uključuju zabranu izdavanja ruskih obveznica u Japanu i zamrzavanje imovine određenih ruskih pojedinaca, kao i ograničavanje putovanja u Japan, rekao je Kišida.

On je još rekao da Japan ima dovoljne rezerve nafte i tečnog prirodnog gasa (LNG), tako da kratkoročno gledano, neće biti značajnog uticaja na snabdevanje energijom.

Rusija je u 2021.obezbedila više od 12 odsto japanskog uglja i skoro desetinu tečnog prirodnog gasa, navodi Rojters.

(MONDO)