Svet

PUTIN ZAPOČEO RAT I ZAPRETIO ČITAVOJ PLANETI! Ko bude stajao Rusiji na putu, osetiće posledice kakve SVET nije video!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ruski predsednik Vladimir Putin usred noći je najavio pokret ruske vojske i zemljama koje se usprotive obećao "posledice kakve nikada nisu osetile"!

Izvor: Youtube/ABC News

Vladimir Putin objavio je da Rusija započinje specijalnu vojnu operaciju kako bi demilitarizovala Ukrajinu, čime su nedelje diplomatske tenzije došle do vrhunca!

Putin se obratio usred noći na televiziji i pozvao ukrajinske vojnike koji se suprotstavljaju pobunjenicima podržanim od strane Rusije da polože oružje i vrate se kući, inače će odgovor Moskve biti "trenutan" ukoliko joj se iko suprotstavi.

Pratite sve o napadu na Ukrajinu u našem blogu uživo!

U Ukrajini je u ponoć stupilo na snagu vanredno stanje, ali već oko dva sata po lokalnom vremenu - odmah nakon Putinovog govora - odjeknule su eksplozije, javljaju tamošnji mediji. Eksplozije su se dogodile u Kramatorsku, Odesi i Kijevu, ali još uvek nema detalja.

"Rusija ne može da nastavi da postoji uz ovu pretnju iz Ukrajine, i odabrali smo jedini način da zaštitimo svoju domovinu i slobodu. Zemlje koje se budu usprotivile našem nastojanju da demilitarizujemo Ukrajinu suočiće se sa posledicama kakve nikada nisu videle", rekao je on.

Mediji javljaju da se na granici sa Ukrajinom skupilo između 150.000 i 200.000 ruskih vojnika, a Putin je u obraćanju podvukao da okupacija nije namera i okrivio "ukrajinski režim" za eventualne krvave posledice. Pogledajte prve snimke napada...

...kao i fotografije.

(MONDO)