Svet

"MORAM DA PREKINEM, PAO JE HELIKOPTER": Drama u programu UŽIVO - Srpkinja zaplakala usred intervjua!

Autor Tamara Sekulović

Profesorka engleskog jezika iz Srbije ukjučila se u uživo program iz Ukrajine gde trenutno boravi kada se našla u potresnoj situaciji.

Izvor: Profimedia/ROPI/Twitter/screenshot/EuronewsSerbia

Profesorka engleskog jezika Gordana Nis, koja već godinama živi i radi u Ukrajini, govorila je o teškom stanju u Ukrajini i panici koja je zavladala nakon što su ruske trupe prešle granicu i krenule u napad, ali je u trenutku dok je govorila nedaleko od Kijeva pao helikopter, pa je iznenada morala da prekine razgovor.

"Moram da prekinem, samo malo, to je moj sin. Pao je helikopter u blizini mesta gde živi njegova devojka, tu pored Kijeva...", uznemireno i kroz suze je rekla profesorka Nis za "Euronews Srbija", a potom i prekinula vezu.

Profesorka Nis je prethodno ispričala da je u jutarnjim satima začula nekoliko eksplozija i da je zavladala panika.

"Prvi put u životu sam čula eksploziju i u principu sam odmah znala da se ne dešava nešto dobro, u 5 do 6 je bila prva eksplozija, za nekoliko minuta je bila druga, malo duža, treću sam dočekala i odmah upalila televiziju i videla neutešne vesti, ne samo iz Kijeva već i iz drugih gradova Ukrajine", rekla je ona.

Kako kaže, u gradu su ljudi uzdržani, ali su svi izašli na ulice: "Svi su otišli da kupe nešto, da uzmu novac iz banke, da kupe vodu i benzin i svuda su ogromni redovi, čekala sam jedno četiri sata i ispred mog nosa baš zaustavili, nestalo je novca".

Prethodno je Ukrajina objavila i snimak rušenja ruskog helikoptera, mada nije poznato da li je reč o istom helikopteru čiji pad je uznemirio profesorku Nis.

Podsetimo, ruska vojna vozila probila su granicu Ukrajine na više mesta. Poznato je da je najmanje sedam osoba poginulo u ruskom granatiranju, uključujući civile. Savetnik ukrajinskog predsednika rekao je da je više od 40 vojnika poginulo, a desetine ih je ranjeno, ali to nije nezavisno potvrđeno. S druge strane, Ukrajinci su objavili da su ubili oko 50 "ruskih okupatora", srušili šest aviona i dva helikoptera, i uništili "na desetine oklopnih vozila".

Ovo se dogodilo nakon što je predsednik Putin najavio "specijalnu vojnu operaciju" u ukrajinskom regionu Donbasa u televizijskom obraćanju ruskom narodu ranije i rekao da će ukrajinski narod moći "slobodno da bira" ko će voditi zemlju. Putin je takođe pozvao ukrajinske vojnike u zoni borbenih dejstava na istoku zemlje da polože oružje i vrate se svojim kućama, upozoravajući da će odgovor Moskve biti "trenutni" ako neko pokuša da se obračuna sa Rusijom.

Pratite naš blog uživo o ratu u Ukrajini OVDE!

(Mondo/Euronews Srbija)