Svet

OVA NOĆ ĆE BITI NAJTEŽA! Dramatično obraćanje Zelenskog u ponoć (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Predsednik Ukrajine kasno večeras objavio novu video poruku za svoje građane.

Izvor: Youtube/Printscreen/NTA TV channel

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je kasno večeras objavio novu video poruku za svoje građane.

"Danas je bio težak, ali hrabar dan. Borimo se za našu državu na mnogim frontovima: na jugu, istoku, severu - u mnogim gradovima naše prelepe zemlje. Ovo će biti najteža noć. Neprijatelj će napasti punom snagom. Moramo da izdržimo. Noć će biti veoma teška, ali jutro će doći. Noć će biti teža nego juče". On je rekao da su mnogi gradovi u Ukrajini na udaru, Černihiv, Sumi, Harkov. i dodao:

"Lakše je reći sa kojim od svetskih lidera danas nisam razgovarao... Razgovarao sa predsednikom Makronom, Šolcom, Ruteom, gospođom Fon der Lajn i predsednikom SAD Bajdenom. Dogovorio sam novu pomoć... Zahvaljujem se svim liderima, posebno predsedniku Bajdenu", rekao je predsednik.

Zelenski je takođe zahvalio Gruziji, gde su ljudi izašli na trg da podrže Ukrajinu. "Vi ste pravi prijatelji, hvala vam", rekao je. Zelenski je istakao da je glavni cilj okončanje ovog masakra. "Naši momci i devojke u Donbasu, gradovima na jugu, Kijevu su pod posebnom pažnjom. Ne smemo da izgubimo kapital", rekao je on.

Obratio se Zelenski
Izvor: Youtube/NTA TV channel

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je istakao da je važno da svi nastave da rade. Bankarski sistem Ukrajine ima sve potrebne resurse. Privremeno su uvedena neka ograničenja, posebno za podizanje gotovine - do 100.000 UAH dnevno (ukrajinski novac).

(Mondo)