Svet

RUSI IZDALI NOVO NAREĐENJE - OFANZIVA U SVIM PRAVCIMA! Oglasilo se ministarstvo, sprovođenje plana se nastavlja

Autor Uroš Matejić

Grupe trupa samoproglašenih republika nastavljaju ofanzivu uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije.

Izvor: YouTube/Screenshot/The Sun/Profimedia

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je da je nakon odbijanja Ukrajine da pregovara, dato novo naređenje. Ono se odnosi na razvitak ofanziva u svim pravcima.

Rusko Ministarstvo odbrane: "Nakon što je ukrajinska strana odustala od pregovaračkog procesa, danas je svim jedinicama naređeno da razvijaju ofanzivu u svim pravcima u skladu sa planom operacije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Napominje se da grupe trupa samoproglašenih republika nastavljaju ofanzivu uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije. Jedinice snaga Luganske Narodne Republike napadaju u pravcu sela Rubižnoje.

Podsetimo, ranije danas Vladimir Putin je naredio obustavu operacije vojske u Ukrajini do pregovora, ali je ubrzo povukao tu odluku, nakon što je Kijev odbio pregovore. Ovo je ranije izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kako što je od ranije poznato, Putin je naredio obustavu operacija u petak, jer se očekivalo da će dve strane sesti za pregovarački sto, ali se to nije dogodilo.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

(Mondo)