Svet

RUSI SPREMNI DA NAPADNU KIJEV, VOJNI KONVOJ STEŽE OBRUČ OKO GRADA? Najnoviji snimci pokazuju - haubice SPREMNE ZA PALJBU

Autor Uroš Matejić

Ruske snage na 15 kilometara od grada.

Ruski konvoj
Izvor: Youtube/GBNews

Veliki ruski vojni konvoj dug 64 kilometara, poslednji put viđen severozapadno od Kijeva blizu aerodroma Antonov, u velikoj meri pregrupisao se na manje delove, saopštila je privatna američka kompanija "Maksar Tehnolodžis", prenosi AP.

Kako navodi privatna američka kompanija Maksar Tehnolodžis snimci napravljeni u četvrtak pokazuju da su tenkovi raspoređeni u gradovima blizu aerodroma Antonov, severno od Kijeva, a neka vozila su prešla u obližnje šume, sa haubicama spremnim da otvore vatru.

Osim toga, slike prikazuju da su se delovi konvoja razmestili severnije, u blizini sela Lubjanke, a u blizini se nalaze i haubice na položajima spremne za paljbu.

Konvoj je formiran početkom prošle nedelje prema Kijevu, ali je njegovo napredovanje po svemu sudeći usporeno, prema nekim izveštajima, zbog nestašice goriva i hrane. Američki zvaničnici kažu da su ukrajinski vojnici gađali konvoj antitenkovskim projektilima, prenosi AP.

Ruski konvoj
Izvor: YouTube/Republic World

Zvaničnik američkog ministarstva odbrane, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su ruske snage koje su se kretale ka Kijevu napredovale oko pet kilometara u poslednja 24 sata, i da su sa nekim elementima i na 15 kilometara od grada.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

(Mondo)