Svet

PADAJU BOMBE U KIJEVU - POGOĐENA ZGRADA! Pogledajte trenutak kada je projektil uništio stambeni objekat! (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Ruske snage su intenzivirale napade na glavni grad Kijev posljednjih dana.

Izvor: Printscreen/Verkhovna Rada of Ukraine

Rusija nastavlja s napadima na Kijev, glavni grad Ukrajine. Stambena zgrada od 12 spratova u Kijevu se jutros urušila, nakon što je pogođena ruskim granatama u kijevskom okrugu Ševčenkovski.

Dve osobe su povređene, a 37 je evakuisano, navode ukrajinske službe. Ukrajinske državne službe za vanredne situacije saopštile su da su primile dojavu u 06.16 časova ujutru, potvrđujući da su fragmenti granata pali na zgradu i doveli do njenog urušavanja, kao i da su oštetili zgradu od 9 spratova koja se nalazi odmah pored.

Pogledajte video snimak trenutka kada je projektil pogodio Kijev:

Ruske snage su intenzivirale napade na glavni grad Kijev posljednjih dana. Najmanje sedam osoba je poginulo u napadima koji su izvedeni u protekla dva dana, a koji su bili usmereni uglavnom na civilna naselja, prenose ukrajinski mediji. BBC navodi da je na društvenim mrežama bilo i nepotvrdjenih izveštaja o eksplozijama u gradovima Odesi i Zaporožju na jugu Ukrajine. 

Podsetimo, gradonačelnik Vitalij Kličko, bivši bokserski svetski šampion, uveo je policijski čas u trajanju od 35 sati, dok ruske trupe stežu obruč oko grada. Iz Kijeva je izbeglo više od polovine od oko tri miliona stanovnika.

(Mondo)