Svet

IZNENADA PREKINUT PUTINOV GOVOR - OBEĆAVAO POBEDU RUSIJE, PA SAMO "NESTAO": Oglasio se Peskov (VIDEO)

Autor Ivana Lazić

Prilikom govora ruskog predsednika Vladimira Putina na koncertu na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi, ruska državna televizija iznenada je prekinula Putinov govor.

Izvor: twitter/screenshot/@maxseddon

Ruski predsednik Vladimir Putin je u petak na prepunom fudbalskom stadionu, pravdao invaziju na Ukrajinu i obećao desetinama hiljada okupljenih građana da će Kremlj ostvariti svoje ciljeve, prenosi agencija Rojters.

"Znamo šta treba da uradimo, kako i po koju cenu. I apsolutno ćemo realizovati sve naše planove", rekao je Putin na mitingu na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Dodao je da vojnici koji se bore u, kako je Moskva naziva, "specijalnoj operaciji u Ukrajini" pokazuju jedinstvo Rusije.

"Rame uz rame, pomažu jedni drugima, pružaju podršku i kada je potrebno, telima štite jedni druge od metaka kao braća. Dugo nismo imali takvo jedinstvo", utvrdio je ruski lider.

Dok je Putin govorio njegove pristalice su tokom govora mahale ruskim zastavama i uzvikivale "Rusija, Rusija". U jednom trenutku državna televizija je na kratko prekinula prenos njegovog govora i emitovala snimak patriotskih pesama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putinov govor prekinut zbog tehničkog kvara na jednom od servera, prenosi novinska agencija RIA.

Ruski predsednik rekao je da je operacija u Ukrajini bila neophodna zato što Sjedinjene Države koriste tu zemlju da prete Rusiji, te da je Rusija morala da se brani od "genocida", nad Rusima u Ukrajini.

Bina, na kojoj je Putin govorio, bila je ukrašena sloganima "Za svet bez nacizma" i "Za našeg predsednika", uz slovo Z - kojim su označene ruske vojne snage u Ukrajini.

Pogledajte snimak na kom se vidi prekid obraćanja Putina:

(MONDO)