Svet

KADIROV POHVALIO ONE KOJI NISU UVELI SANKCIJE KREMLJU: Ponosan sam na muslimane koji su uz Rusiju, borimo se protiv ZLA!

Autor Nikola Todorović

Čečenski lider, Ramzan Kadirov, oglasio se u subotu i istakao da je ponosan što se zemlje u kojima je većinsko stanovništvo muslimanske veroispovesti nisu pridružile sankcijama protiv Rusije.

Izvor: Profimedia

RIA Novosti su prenele izjavu Ramzana Kadirova u kojoj je on izrazio zahvalnost što se zemlje u kojima preovlađuje muslimansko stanovništvo nisu pridružile sankcijama Rusiji.

On je naveo da američki predsednik Džozef Bajden, kako tvrdi, "iako ima ljudski izgled, vodi satanističku politiku, pogoršanu senilnom demencijom".

"Za mene, kao muslimana, zadovoljstvo je što je ceo islamski svet podržao Rusiju u njenoj borbi protiv univerzalnog zla. Nijedna država na svetu, u kojoj preovlađuje muslimansko stanovništvo, nije pristupila sankcijama Rusiji", napisao je Kadirov na Telegramu.

On je naveo te zemlje koje se nisu pridružile sankcijama i zahvalio im se u ime 30 miliona muslimana u Rusiji.

"Ponosan sam što sam musliman i gledam kako su se svi muslimani ujedinili sa nama i izrazili svoj nedvosmislen stav protiv Zapada. Zato, ma kako Bajden i njegovi poslušnici pomagali kijevskom režimu, nećemo ostaviti ni miris šejtana u Ukrajini", rekao je Kadirov.

Podsećamo, rat u Ukrajini počeo je 24. februara kada su počele vojne akcije ruske vojske koje je autorizovao predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Pratite naš blog uživo - sve o konfliktu Rusije i Ukrajine!

(MONDO)