Svet

"RUSIJA NE BOMBARDUJE UKRAJINU KAO ŠTO JE NATO JUGOSLAVIJU" Ruski član Saveta za bezbednost tvrdi u čemu je razlika

Autor Nikola Todorović

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost, Nikolaj Patrušev, rekao je u ponedeljak da Rusija u Ukrajini ne bombarduje gradove kao što su to činile Sjedinjene Države i NATO u Jugoslaviji, Iraku i Avganistanu.

Izvor: Profimedia

Patrušev je na sastanku sa alžirskim kolegom Nuredinom Makrijem u Moskvi dodao da Rusija u Ukrajini izvodi udare, uključujući i one visokopreciznim oružjem, na velika uporišta, aerodrome i skladišta oružja i vojne opreme.

"Ruske snage ne bombarduju gradove i civilne objekte u Ukrajini kao što su to, SAD i NATO činili u Jugoslaviji, Iraku ili Avganistanu, nemilosrdno uništavajući stambena naselja sa hiljadama ljudi", rekao je on, a prenosi Tas.

On je istakao da je situacija u Ukrajini samo jedna od, kako kaže, tragičnih posledica nepromišljene i krvave politike Sjedinjenih Država, koje, kako je naveo, "programiraju Ukrajinu u antiruskom duhu već 30 godina".

"Cilj Amerikanaca je, kao i u Drugom svetskom ratu, očigledan - da oslabe Evropu i nanesu maksimalnu štetu njenim odnosima sa Rusijom", smatra Patrušev.

Izjavio je i da Rusija završava sa prikupljanjem dokaza o vojno-biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini.

Pogledajte kako je izgledalo NATO bombardovanje Jugoslavije:

Podsetimo, rat u Ukrajini ušao je u drugi mesec, a počeo je 24. februara.

(MONDO)