Svet

GOTOVO JE SA NISKIM CENAMA, RUSIJA JE KRIVA ZA SVE! Dramatična izjava Šolca - završeno je vreme kada je sve bilo JEFTINO

Autor Uroš Matejić

Šolc je juče pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da odmah okonča "destruktivni rat".

Izvor: YouTube/Printscreen/DW News/Profimedia

Nemački kancelar Olaf Šolc ocenio je danas da je okončana faza globalizacije sa niskim cenama. Šolc se osvrnuo i na problem energenata iz Rusije ukazujući da veći deo uvezenih fosilnih energenata koristi industrija.

"Mislim da je faza globalizacije tokom koje je sve bilo jeftino završena. Međutim, ne uvozimo samo fosilne energente iz Rusije. I nuklearnim elektranama su potrebni resursi koje nabavljamo i iz Rusije", rekao je on u Bundestagu.

Šolc je juče pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da odmah okonča "destruktivni rat" u Ukrajini i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu na svaki mogući način, sve dok Kremlj ne povuče svoje trupe.

"Povucite svoje trupe iz Ukrajine, a do tada ćemo učiniti sve što možemo da nastavimo da podržavamo Ukrajinu", rekao je Šolc obraćajući se donjem domu Bundestaga.

On je naglasio da Nemačka isporučuje Ukrajini oružje iz vojnih skladišta, koje je "brzo dostupno i efikasno", prenosi Rojters. "Naš cilj mora biti da Rusija ne pobedi u ovom ratu", poručio je Šolc.

(Mondo)