Svet

U OVOM GRADU VIŠE NEMA RUSKE VOJSKE! Ukrajinci objavili da su ga OSLOBODILI, a na granici je sa Rusijom!

Autor Jana Desovski

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviju mapu ruskih napada.

Izvor: Profimedia

Ukrajina tvrdi da je njihova vojska oslobodila Sumi, grad na ukrajinsko-ruskoj granici. Reč je o gradu koji se nalazi na severoistoku zemlje, severno od Harkova, oko kojeg se i dalje vode žestoke borbe.

Tamošnji guverner Dmitro Živicki napisao je na društvenim mrežama da su se ruske snage povukle, ali je upozorio stanovnike koji su bežali da se još ne vraćaju jer gradsko područje prvo treba da bude očišćeno od mina.

Sumi je bio jedan od prvih gradova koji je napadnut, a u prvim danima rata pretrpeo je nekoliko dana žestokog bombardovanja. Britansko ministarstvo odbrane jutros je potvrdilo da su ruske snage napustile grad.

Takođe, britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviju mapu ruskih napada danas popodne koja prikazuje nove promene u odnosu na juče.

Prema Britancima na mapi, na severu Ukrajine praktično više nema ruskih snaga niti borbi.

Britanci su u ponedeljak na mapi zabeležili velike ukrajinske uspehe na severu, da bi juče objavili da se borbe sa Rusima vode samo na severoistoku. Danas na severu zemlje više nema znakova borbi, osim što se i dalje beleže bombardovanja gradova. Borbe su se potpuno pomerile na istok i jugoistok zemlje.

Ovako danas izgleda sever Ukrajine, prema Britancima:

 (MONDO)