Svet

OTAC U AGONIJI GLEDAO KAKO SE SIN DAVI PRED NJIM: Kapetan ostavio ronioce na pučini, potraga trajala danima! (VIDEO)

Autor Nikola Todorović

Idiličan odmor pretvorio se u pravu noćnu moru kada je četvoro ljudi na ronilačkom izletu kapetan broda ostavio na pučini u sredu.

Izvor: YouTube/Printscreen/ OneNews

Kako je saopštila lokalna policija, oni su u vodi na ronjenju bili 40 minuta, a kada su izronili njihovog broda nije bilo. Tada su se ostavljeni na pučini našli otac sa sinom, francuskinja i instruktor ronjenja.

Britanskog inženjera Adrijana Pitera Čestersa (46) i francuskinju Aleksiju Aleksandru Molinu (18) primetili su ribari kako plutaju u vodama kod Pengeranga u ranim jutarnjim satima u subotu. Morska policija ih je hitno prevezla u bolnicu i navodi se da su u "stabilnom stanju"

Treća osoba, Kristin Grodem (35), instruktor ronjenja, iz Norveške, spašena je u četvrtak na nekih 22 nautičke milje od mesta ronjenja nakon što su je jake struje odvojile od ostalih.

Nažalost, Adrijan je rekao policiji da je njegov sin Nejten (14) bio "preslab" da bi preživeo nakon što su ostavljeni na pučini u sredu. Policija je saopštila da se njegov sin još uvek vodi kao lice nestal ou moru i da je potraga za njim u toku. Dodatno, saopšteno je da je kapetan koji je upravljao čamcem uhapšen nakon što je utvrđeno da je pozitivan na testu za narkotike.

"Verujemo da postoji velika verovatnoća da on više nije u malezijskim vodama na osnovu kretanja morskih struja, kao i vremena i lokacije na kojoj su pronađene druge žrtve", rekao je novinarima šef policije okruga Mersing Siril Nuing. Česters i njegov sin tinejdžer bili su među grupom od četvoro koje je napustio njihov kapetan čamca tokom vežbe pre tri dana.

(MONDO)