Svet

ALARM U MOSKVI, RUSI TVRDE: "Sprema se teroristički napad", ljudima stižu sumnjive poruke na telefon - SUTRA MITING

Autor Ivana Lazić

Ministarstvo državne bezbednosti Luganske Narodne Republike saopštilo je da ukrajinske službe planiraju teroristički napad.

Izvor: Twitter/Printscreen/@SkyNews/@UKRWarSitRep

Ukrajinske specijalne službe planiraju da izvedu teroristički napad u Lugansku, zbog čega pozivaju stanovnike da izađu na miting 16. aprila, saopštilo je Ministarstvo državne bezbednosti Luganske Narodne Republike.

"Uporedo sa neprestanim granatiranjem teritorije LNR od strane specijalnih službi Ukrajine, kontinuirano se preduzimaju mere koje imaju za cilj destabilizaciju društveno-političke situacije u republici“, navodi se u saopštenju, prenosi RIA novosti.

Kako navodi resor, centri informaciono-psiholoških operacija po instrukcijama stranih obaveštajnih službi šalju provokativne poruke na društvenim mrežama i instant mesindžerima. Primaju ih korisnici čiji su brojevi povezani sa mobilnim operaterom Vodafon Ukrajina. U porukama se stanovnici Luganska pozivaju da dođu na nedozvoljeni miting, koji će se navodno održati 16. aprila na Pozorišnom trgu.

Zaposleni u Ministarstvu državne bezbednosti uspeli su da utvrde da je pošta dolazila sa teritorije Ukrajine.

"Takođe smo dobili informaciju o nameri stranih obaveštajnih službi da izvrše teroristički akt u vreme navodnog masovnog okupljanja ljudi u centru Luganska “, dodali su iz resora, pozivajući stanovništvo da ne podleže provokacijama.

(MONDO)