Svet

PUTINOVA NOVINARKA POLUDELA U PROGRAMU UŽIVO: Zbog ovog pitanja o pobedi Rusije potpuno izgubila živce (VIDEO)

Autor Sara Gajić

Urednica RT i bliska saradnica Vladimira Putina je u emisiji na ruskoj državnoj televiziji poludela dok se trudila da objasni "zašto Rusiji treba toliko vremena da pobedi u Ukrajini".

Izvor: Rusija 1/printscreen/Profimedia

U živoj emisiji na ruskoj televiziji je izgledalo kao da je glavna govornica Vladimira Putina, Margarita Simonjan skroz izgubila živce dok se branila od pritužbi kolega stručnjaka o ruskom vojnom neuspehu u Ukrajini. Gospođa Simonjan je inače, glavni urednik RT-a, ruske novinske organizacije pod kontrolom države i visokorangiran saradnik predsednika Putina.

Govoreći u popularnom programu Vladimira Solovjova na Rusiji-1, gospođa Simonjan se trudila da objasni "zašto još nismo pobedili". Ruska invazija na Ukrajinu je ušla u 53. dan i njene snage su se borile da naprave bilo kakav značajan uspeh, naglasila je ona.

Simonjan je rekla da je NATO kriv za otkazivanje plana Rusije da zauzme Ukrajinu. U značajnom odstupanju od ruske priče da je invazija "specijalna vojna operacija", ona je rekla gledaocima državne televizije da Rusija "vodi rat protiv NATO-a".

"Mi se borimo protiv ogromnog, naoružanog neprijatelja. Možda nije tako jednostavno da se Rusija bori protiv čitavog NATO-a tamo. Mora da postoje objektivni razlozi zašto još nismo pobedili", rekla je ona.

"Trebalo bi da pomažemo našoj vojsci i našem glavnokomandujućem da pobede umesto da se žalimo što nisu pobedili", kaže ona.

"Žalili ste se da su bili neodlučni. Pre svega, Ukrajina je Ukrajina. Nije kao Gruzija 2008. godine. Ali, takođe, ovo nije Ukrajina, to je NATO. Sva njihova moć se sada koristi protiv nas. Svo njihovo oružje, sva njihova oprema, svi njihovi specijalci, njihovi plaćenici" rekla je Simnjanova svojim sagovornicima.

"Njihovi sateliti prate svaki naš pokret, čak i snimaju svako naše kijanje! I mi smo u ratu protiv svega toga. Ovo je test za nas kao ni jedan do sada", rekla je Simnjanova.

(MONDO)