Svet

OVO JE PUTINOV ODGOVOR UKRAJINCIMA: Srušili spomenik sovjetskom HEROJU, a on daje DESET PUTA više novca!

Autor Jana Desovski

Državna nagrada imena maršala Žukova dodeljuje se svake godine od 1996.

Izvor: PROFIMEDIA/YOUTUBE/SCREENSHOT/UKRINFORM TV

Predsednik Rusije Vladimir Putin je svojim ukazom povećao veličinu godišnje državne nagrade koja nosi ime maršala Sovjetskog Saveza Georgija Žukova sa 300 hiljada rubalja na 3 miliona rubalja odnosno 33 hiljade evra, objavljen je odgovarajući dokument na zvaničnom portalu pravnih informacija.

"Uvesti u pravilnik o Državnoj nagradi Ruske Federacije imena Maršala Sovjetskog Saveza G.K. Žukova i pravilnik o Komisiji za Državnu nagradu Ruske Federacije imena Maršala Sovjetskog Saveza G.K. Žukova, sledeće izmene: u prvom stavu reči 'u iznosu od 300.000 rubalja' zamenjuju se rečima 'u iznosu od 3 miliona rubalja'", kaže se u dokumentu.

Državna nagrada imena maršala Žukova dodeljuje se svake godine od 1996. godine za dostignuća u oblasti vojne nauke, stvaranje naoružanja i vojne opreme, kao i posebno značajna književna i umetnička dela koja veličaju podvig sovjetskog naroda i ulogu istaknutih sovjetskih komandanata u Velikom otadžbinskom ratu. Tradicionalno, dodela titule laureata nagrade odvija se uoči proslave Dana pobede 9. maja.

Podsetimo, u nedelju je uklonjen je spomenik sovjetskom maršalu Georgiju Žukovu u Harkovu, rekao je Kostjantin Nemičev, vođa jedinice Azov u ​​ovom gradu. On je tu vest objavio na Telegramu.

"Specijalna jedinica KRAKEN demontirala je spomenik Putinovom idolu, maršalu mesaru Žukovu", napisao je Nemičev. Prema njegovim rečima, Žukov je odgovoran za smrt 400.000 Ukrajinaca, represiju, pljačku i masovna streljanja.

Srušen spomenik slavnom maršalu
Izvor: Youtube/ Игорь Замараев

(MONDO)