Svet

OGLASIO SE BORIS DŽONSON O OPTUŽBAMA: Nisam znao da kršim zakon!

Autor Nikola Todorović

Premijer Velike Britanije, Boris Džonson, oglasio se nakon što mu je policija propisala kaznu za kršenje epidemioloških mera u vezi sa korona virusom. On je rekao da nije znao da je kršio zakon.

Izvor: Twitter/screenshot/supertanskiii

Džonson je uputio izvinjenje zbog kršenja restrikcija u vezi sa korona virusom u ovoj zemlji, koje je on propisao. On je tvrdio da nije znao da je rođendansko okupljanje 2020. godine organizovano u njegovu čast bila ilegalna zabava. Džonson je prvobitno negirao da su se žurke održavale u vladi tokom karantina, ali ga je policija prošle nedelje kaznila zbog toga što je prisustvovao jednoj.

"Nisam znao da je zabava bila ilegalna", rekao je džonson nakon što mu je irečena kaznena mera.

Podsetimo, policija je kaznila Borisa Džonsona i njegovog ministra finansija Rišija Sunaka zbog kovid zabava koje su održane u prostorijama britanske vlade. Londonska policija saopštila je u utorak da je izrekla više od 50 kazni u okviru svoje istrage "Operacije Hilman" o skupovima održanim u vladinim prostorijama u Dauning stritu i Vajtholu, dok je ostatak zemlje bio pod strogim restrikcijama zbog korona virusa.

(MONDO)