Svet

STRAVIČAN PRIZOR U MARIJUPOLJU! Azov objavio slike - grad sravnjen sa zemljom! (FOTO)

Autor Jana Desovski

Mihail Podoljak optužio je Rusiju za napad na čeličanu u Marijupolju.

Izvor: Twitter/@Polk_Azov/printscreen

Profil na Tviteru "Azov" je na pomenutoj društvenoj mreži postavio snimak Mariupolja iz vazduha.

Tamošnje vlasti su saopštile da su skoro sve zgrade u nekada prosperitetnom lučkom gradu uništene u ruskim napadima. Gradonačelnik procenjuje da je od početka invazije ubijeno oko 20.000 civila.

Podsetimo, glavni ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak optužio je Rusiju za napad na čeličanu u Mariupolju.

Podoljak je tvitovao: "Rusija kontinuirano napada mariupoljski Azovstal. Mesto gde se nalaze naši civili i vojska granatirano je teškim vazdušnim bombama i artiljerijom."

Pre samo dva dana general Konašenkov je izjavio da se situacija u Marijupolju normalizovala i stanovnici mogu slobodno da se kreću ulicama.

"Situacija u Marijupolju se normalizovala. Stanovnici grada mogu slobodno da se kreću ulicama bez potrebe da se kriju od granatiranja ukrajinskih nacista", rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-pukovnik Igor Konašenkov, prenosi ruska novinska agencija Tass.

Prema rečima Konašenkova, u Marijupolj se dostavlja humanitarna pomoć: hrana, voda i osnovne potrepštine. On je rekao i da "vlasti Donjecke Narodne Republike organizuju čišćenje ulica od ruševina i uklanjanje uništene ukrajinske vojne tehnike".

Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo je "lažima" najnovije izjave Stejt departmenta o Marijupolju.

(MONDO)