Svet

UKRAJINCI RAZNELI JOŠ JEDAN RUSKI BROD?! Objavili snimak eksplozije, pa saopštili: "Parada će biti održana na dnu mora!"

Autor Jana Desovski

Na društvenim mrežama pojavio se snimak napada na rusku mornaricu

Izvor: Youtube/Оперативне командування “Південь” СВ ЗСУ

Ukrajinska vlada saopštila je da je uništila još jedan ruski brod. Ministarstvo odbrane tvrdi da je napad izveo dron Bajraktar ​​TB2.

"Tradicionalna parada ruske Crnomorske flote 9. maja ove godine biće održana u blizini Zmijskog ostrva – na dnu mora", navodi se na zvaničnom Tviter profilu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak napada na rusku mornaricu. Na snimku se vidi rad posade na čamcu i istovar, najverovatnije municije ili raketa, da bi zatim usledio direktni pogodak i velika eksplozija, koja je sledila posle toga.

Brod
Izvor: Youtube/Оперативне командування “Південь” СВ ЗСУ

Ranije potopljena Moskva

Podsetimo, nakon što je uveče 13. aprila bio izložen vatri, jedan od najznačajnijih brodova Ratne mornarice Rusije "Moskva", potonuo je 14. aprila u Crnom moru, dok je išao do najbliže luke Sevastopolj.

Pre nego što su ruski mediji objavili da je došlo do požara, a potom i evakuacije posade broda, ukrajinske snage su tvrdile da su krstaricu napale protivbrodskim raketama Neptun domaće proizvodnje.

(MONDO)