Svet

SVI SU PRIMETILI - NA VOJNOJ PARADI FALI GLAVNI ČOVEK! Pojačale se glasine, vrhovni zapovednik Gerasimov je ranjen?

Autor Sara Gajić

Na centralnoj vojnoj paradi koja je najbitniji događaj godine nije se pojavio vrhovni zapovednik general Valerij Gerasimov.

Izvor: Profimedia

General Valerij Gerasimov, vrhovni zapovednik ruske vojske, nije prisustvao centralnom vojnom događaju u Moskvi. Ta činjenica je dodatno podgrejala sumnje da je on zaista ranjen u Ukrajini, kako su nedavno objavili pojedini mediji pozivajući se na ukrajinske izvore.

Inače, Gerasimov važi za ključnog čoveka koji je zajedno sa Putinom i ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom osmislio vojnu operaciju u Ukrajini. Valerij Gerasimov je prošle nedelje posetio front u Donbasu, rekao je zvaničnik Pentagona, ali navodi da je povređen nisu potvrđeni.

"Ono što možemo da potvrdimo je da znamo da je nekoliko dana prošle nedelje bio u Donbasu“, rekao je novinarima u ponedeljak visoki zvaničnik američke odbrane. "Ne verujemo da je još uvek tamo, već da se vratio u Rusiju“, rekao je zvaničnik.

Gerasimov je najviši vojni zvaničnik koji je otišao na liniju fronta, što su mnogi protumačili kao znak da situacija sa ruskom vojskom nije najbolja.

(MONDO)