Svet

OBJAVLJEN NOVI PLAN ZA NAORUŽANJE KIJEVA: Britanija traži poseban tip oružja - to je "najbolji izbor" za rat!

Autor Nikola Todorović

Britanski vojni zvaničnici i diplomate objavili su da nastoje da pronađu što više sovjetskog oružja koje bi poslali ukrajinskoj vojsci.

Izvor: Profimedia

Informaciju o ovome objavio je britanski ministar odbrane Ben Volas. On je istakao da rukovodstvo ove zemlje aktivno nastoji da širom sveta nabave staro oružje sovjetske i ruske proizvodnje kako bi ga usmerili u Ukrajinu.

"Velika Britanija traži sovjetsko oružje koje bi poslala ukrajinskoj vojsci. Ponekad smo naišli na Ruse koji su u nekim zemljama tražili i neke od njihovih zaliha, pošto je Moskva ostala bez svojih ratnih zaliha", rekao je Volas novinarima u Vašingtonu u sredu i dodao:

"Oružje sovjetske proizvodnje je najbolji izbor za podršku Kijevu u njegovoj borbi protiv Moskve, s obzirom na to da su ukrajinske snage upoznate sa takvim hardverom. Ako zaista želite da ga sutra ujutru dostavite Ukrajincima kako bi mogli da nastave da se bore, pronađite ono za šta su obučeni, pronađite ono što im treba", objasnio je Volas.

Velika Britanija je među najvećim pristalicama naoružavanja Ukrajine kako bi se suprotstavila ruskoj invaziji, trudeći se da u zemlju dobavi što više oružja. Takože, London je odobrio Kijevu dodatni paket teškog naoružanja, koji uključuje protivvazdušno oružje, razne rakete, dronove i razna oklopna vozila.

(MONDO)