Svet

POGLEDAJTE SNIMAK ZA KOJI AMERIKANCI TVRDE DA JE NASTAO U BUČI! "Ovo je dokaz MASAKRA, Rusi su ovako pogubili 8 civila!"

Autor Jana Desovski

Američki list objavio snimke za koje tvrdi da su dokaz masakra u Buči.

Izvor: Twitter/@nytimes/printscreen

"New York Times" objavio je nove video snimke o zločinima i masakru koje su navodno počinile ruske snage u Buči, nedaleko Kijeva.

Američki list je otkrio nove video dokaze koji ruske snage vezuju za pogubljenje osam ukrajinskih zarobljenika 4. marta.

Moskva je više puta demantovala izveštaje o prekršajima tokom okupacije grada, a Tajms je rekao da rusko ministarstvo odbrane i spoljnih poslova nije odgovorilo na nove zahteve za komentar u vezi sa snimcima.

Podsetimo, najmanje 410 civila ubijeno je u Buči i Irpinu, predgrađima zapadno od Kijeva. Njihova tela zatečena su kako leže raštrkana po ulicama, u podrumima i nagomilana na masovnu grobnicu iskopanu na brzinu nakon povlačenja ruskih invazionih snaga tokom vikenda, a postoje strahovi da su još gori zločini počinjeni u selima i gradovima dalje od ukrajinske prestonice, preneo je "Dejli mejl".

Ruske trupe optužuju se za masakr i mučenje stotina civila u predgrađima Kijeva, a novinari bazirani u prestonici koji su obilazili područje nakon ruskog povlačenja tvrde da su videli "jasne dokaze" o navodno počinjenim ratnim zločinima, uključujući civile ubijene sa zavezanim rukama.

Upozorenje, ovaj snimak sadrži uznemirujući sadržaj.

(MONDO)