Svet

NOVI GUBITAK ZA MOSKVU - POGINUO JOŠ JEDAN RUSKI GENERAL U UKRAJINI?! Tvrdi se da je Kutuzov ubijen na istoku zemlje!

Autor Jana Desovski

Poginuo još jedan ruski general?

Izvor: Profimedia

Ruski general Roman Kutuzov je navodno ubijen na istoku Ukrajine, rekao je u nedelju novinar ruskog državnog medija, dodajući i niz vojnih žrtava visokog ranga koje je pretrpela Moskva.

U izveštaju, koji je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram objavio reporter državne televizije Aleksandar Sladkov, nije precizirano kada i gde je ubijen general-major Roman Kutuzov, prenosi Rojters.

Iz ruskog ministarstva odbrane nije bilo komentara, piše Gardijan.

Neki od generala koji su poginuli

Glavni general Oleg Mitjaev navodno je poginuo kod Marijupolja. Mitjaev je zapovedao 150. motorizovanom oružanom divizijom koja je bila bazirana u Rostovskoj oblasti. Ukrajina tvrdi da je ta divizija stvorena kako bi učestvovala u sukobima na području istočne Ukrajine koje kontrolišu ruski separatisti. Rusi negiraju da su pripadnici njihovih oružanih snaga tamo ratovali.

Prema ukrajinskim izvorima, 11. marta poginuo je general-major 29. armije Andrej Kolešnjikov. Okolnosti njegovog stradanja su nepoznate.

Generala Andreja Šuhovetskog, zamenika zapovednika u 41. kombinvanoj armiji, navodno je 3. marta ubio snajper. Šuhovetski je učestvovao u vojnim operacijama u Siriji i aneksiji Krima. Ruski mediji su izvestili o njegovom stradanju, a smrt ruskog generala potvrdio je i sam ruski predsednik Vladimir Putin.

(MONDO)