Svet

PUTIN BESAN, A UKRAJINCI PROVOCIRAJU?! Britanija i SAD su nam dale "ŠAČICU" raketnih bacača, nama treba mnogo više!

Autor Jana Desovski

Britanija je danas najavila da će Ukrajini pokloniti nekoliko MLRS M270, koje imaju domet od oko 80 kilometara. SAD su pre nekoliko dana saopštile da će donirati četiri slična MLRS-a visoke pokretljivosti.

Izvor: Profimedia

Ako želi da ima bilo kakvu šansu da porazi ruske snage, Ukrajini je potrebno 60 višecevnih raketnih bacača (MLRS), mnogo više od šačice koju su obećale SAD i Velika Britanija, izjavio je danas šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimir Zelenski.

Aleksij Arestovič, šef kabineta ukrajinskog predsednika i njegov vojni savetnik, rekao je za Gardijan da, iako veruje da su MLRS oružje koje može u potpunosti da promeni situaciju na terenu, Zapad nije obećao dovoljno da bi doneo preokret na bojnom polju.

"Što nas bude manje, to će nam biti gore stanje. Naši vojnici će nastaviti da ginu i mi ćemo nastaviti da gubimo teritoriju, posebno ako zemlje koje imaju desetine ovih sistema na raspolaganju odluče da doniraju samo četiri-pet", rekao je Arestović.

Podsetimo, Britanija je danas najavila da će Ukrajini pokloniti nekoliko MLRS M270, koje imaju domet od oko 80 kilometara. SAD su pre nekoliko dana saopštile da će donirati četiri slična MLRS-a visoke pokretljivosti. 

Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je juče za ruske medije o posledicama isporuke raketa dugog dometa Ukrajinii zapretio novim napadima.

"U slučaju isporučivanja Ukrajini projektila dugog dometa, Ruska federacija će doneti zaključke i gađati objekte koji još nisu gađani", poručio je Putin.

(MONDO)