Svet

PUTIN SE UPOREDIO SA PETROM PRVIM, PA SE OBRATIO CENTRIMA MOĆI: "Nazvali inflaciju po meni, ali mi sa tim nemamo ništa"

Autor Ivana Lazić

Putin upozorio da rastuća inflacija nije njegova odgovornost, već da su za to odgovorni centri moći koji su, prema njegovim rečima i izazvali tu inflaciju.

Izvor: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je ruski car Petar Veliki vratio i ojačao teritorije u prošlosti i da je to danas sudbina ove generacije.

"Petar Prvi je vratio i ojačao teritorije, ta sudbina je pripala i nama", rekao je Putin na sastanku sa mladim preduzetnicima.

Putin se našalio i rekao da je centri moći već nazvali inflaciju njegovim imenom i naveo da je to pokušaj da se prikriju sopstvene greške. Putin je rekao da je Zapad ograničio izvoz ruskog veštačkog đubriva i da pokušava da ograniči izvoz energenata, a da je rezultat veliki rast cena.

"Već su nazvali inflaciju po meni, ali mi sa tim nemamo apsolutno ništa. Ovo je rezultat njihovih grešaka i to dugoročnih", rekao je ruski predsednik.

On je dodao da je Zapad pravio greške i pre sadašnjih događaja, te da sada pokušava da ih prikrije i svali svu krivicu na Rusiju, a da ona s tim nema ništa.

(MONDO)