Svet

NE BI TREBALO PREVIŠE DA SE OSLANJAJU NA LONDON! Evo što ruske televizije kažu o smrtnoj kazni Britanaca

Autor Uroš Matejić

Dva Britanca su osuđena na smrt, zbog rata u Ukrajini.

Izvor: Kanal 1/printscreen

Dva Britanca osuđena na smrt pred sudom u Donjeckoj Narodnoj Republici ne bi trebalo previše da se oslanjaju na London, preneo je sinoć ruski Kanal 1, navodeći da će presuda "otrezniti svakoga ko misli da je dobro sklapati dogovore sa ukrajinskim nacionalistima".

"Bilo je mnogo negodovanja u britanskim medijima, ali se postavlja pitanje šta Velika Britanija namerava da učini da pomogne svojim građanima. Prema rečima ministarke spoljnih poslova Liz Trus, odgovor je - ništa", preneo je Kanal 1.

"Trusova je kontaktirala svog ukrajinskog kolegu Dmitrija Kuleba, koji je očigledno poslednja osoba s kojom ima smisla razgovarati o oslobađanju Britanaca. Nema smisla spekulisati kako će se stvari završiti za trojicu osuđenih muškaraca. Imaju mesec dana da se žale na presudu. i male su šanse za pomilovanje. Od svojih vlasti ne mogu očekivati ništa osim lažnog ogorčenja", navodi ruska televizija.

O sudbini trojice vojnika razgovaralo se i tokom vikenda u emisiji na državnoj televiziji Rusija 1.

Ministarka spoljnih poslova samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Natalija Nikonorova rekla je da je posle objavljivanja smrtne kazne u Britaniji videla "apsolutnu ravnodušnost, apsolutnu nonšalantnost prema sudbini sopstvenih građana".

(MONDO)