Svet

RUSIJA DIKTIRA STRUKTURU SVETA! Nastaje novi poredak gde je jedna stvar vrednija od novca - "Naš proizvod, NAŠA PRAVILA!

Autor Aleksandar Blagić

"Roba je vrednija od novca u današnjim okolnostima".

Izvor: Profimedia

Usled šest paketa sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog rata koji je započela u Ukrajini 24. februara 2022. godine, evropska i svetska ekonomija doživljava tektonske promene na globalnom nivou. Tim povodom, oglasio se direktor ruskog državnog energetskog giganta "Gasprom" Aleksej Miler koji je rekao da roba postaje puno vrednica od novca. On je govorio tokom panel diskusije na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu u četvrtak.

"Svetska ekonomija doživljava globalnu promenu pri čemu roba postaje vrednica od novca. Sada važi sledeći stav - naš proizvod, naša pravila", izjavio je Miler, prenosi "Russia Today".

Miler se nadovezao na važnost novca kroz prizmu današnjih događaja u svetu.

"Igra nominalne vrednosti novca je završena jer ovaj aktuelni sistem ne dozvoljava da se kontroliše snadbevanje resursima. Ponoviću, naš proizvod, naša i pravila", rekao je on dodavši da "Rusija ne igra po pravilima koja nije stvorila".

Prema njegovim rečima, svetska ekonomija prolazi kroz globalnu tektonsku promenu sa novim i nastajućim ekonomskim pravilima.

"Rusija će odrediti konturu nove ekonomske strukture sveta", zaključio je svoje obraćanje Miler.

(MONDO)