Svet

UBIJEN ZVANIČNIK KOJI JE PODRŽAVAO PUTINA U UKRAJINI: Razneli ga u bezbroj komada - "To je terorizam!"

Autor Nikola Todorović

U Hersonu je došlo do terorističkog napada.

Izvor: Profimedia/Anadolija/State Emergency Service of Ukraine

Zamenik šefa vojno-građanske administracije Kiril Stremousov izjavio je da je automobil dignut u vazduh kada je Dmitrij Savlučenko ušao u njega. "U Hersonu je eksplodirao automobil, vlasti incident kvalifikuju kao teroristički akt", rečeno je RIA Novostima u pres-službi vojno-civilne administracije regiona.

"Moj službenik je poginuo. Šef Odeljenja za porodicu i sport za omladinu Dmitrij Savlučenko", precizirao je Stremousov i dodao da je automobil dignut u vazduh kada je Savlučenko ušao u njega. 

Od početka rata u Ukrajini, ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblasti i Azovskim delom Zaporoške oblasti. U regionima su počele da rade vojno-civilne uprave, u opticaj je ušla ruska rublja. Regioni su objavili planove za priključenje Rusiji.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)