Svet

PRST U OKO PUTINU, SVI OSTALI ŠOKIRANI! Nastao incident na NATO samitu - Na vrhu menija u ponudi bila RUSKA SALATA!

Autor Jana Desovski

Uprkos početnom iznenađenju, ruska salata je navodno rasprodata za nekoliko sati.

Izvor: Shutterstock/Profimedia

Dok su u utorak čekali dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena i drugih svetskih lidera na periferiju Madrida, zvaničnici i novinari su bili prilično zbunjeni kada su videli rusku salatu na vrhu menija restorana na vrhu ovogodišnjeg samita NATO.

Mešavina graška, krompira, šargarepe i majoneza bila je glavni meni španskog restorana, ali uoči samita, za koji se očekuje da će u novom strateškom konceptu alijanse zbog invazije na Ukrajinu Rusija označiti kao bezbednosnu pretnju, njegovo prisustvo na jelovniku izazvalo je nevericu.

"Ruska salata na samitu NATO? Malo sam iznenađen ovakvim izborom jela", rekao je novinar Inaki Lopez za španski medij La Sekta.

Uprkos iznenađenju, ruska salata je navodno rasprodata za nekoliko sati. Ipak, diplomatski se razmišljalo o jelovniku koji je poslužen u utorak uveče na gala večeri u baroknoj palati Santa Kruz u centru Madrida.

Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netfliksovoj seriji Chef’s Table, koji je bio zadužen za jelovnik, preimenovao je svoje jelo u ukrajinsku salatu, kao što je to činio u svojim restoranima širom Španije.

(MONDO)