Svet

AJKULA UBILA JOŠ JEDNU ŽENU! Oglasile se egipatske vlasti - otkriveno zašto je neman tako blizu obale!?

Autor Aleksandar Blagić

Egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine je potvrdilo tragične vesti - dve žene su stradale u napadu velike bele ajkule u blizini Hurgade!

Izvor: Tvitter/kalabasterJak/screenshot/Profimedia

Zvanično je potvrđeno - dve žene su poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Tako su potvrđene spekulacije koje su se u subotu pojavile na društvenim mrežama. U objavi nisu objavljeni identiteti žena.

"Žene su napadnute dok su plivale", piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, prenosi "Arab News".

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana “pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju”. Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

Da podsetimo, austrijsku državljanku Elizabet Skvajer (68) napala je bela ajkula dok je ronila iako je znala da nije smela da bude u vodi u popodnevnim časovima u tom delu. Ubrzo se pojavio i šokantan snimak brutalnog napada prilikom kojeg se žena bespomoćno brani u vodi, dok ljudi stoje na obali i pontonu i dozivaju pomoć.

Saopšteno je da tim stručnjaka radi na identifikovanju uzroka i okolnosti napada i razloga ovakvog ponašanja ajkule. Prema prvim informacijama, u blizini Hurgade je potonuo brod sa velikim brojem ovaca i sumnja se da je to razlog zbog kojeg je ajkula bila toliko blizu obale.

(MONDO)