Svet

DEČAK (6) UMRO OD TROVANJA HRANOM U ŠARM EL ŠEIKU! Došli na odmor u Egipat i doživeli užas - ocu deteta se bore za život

Autor Jana Desovski

Šestogodišnji dečak, koji je bio na odmoru sa svojim tatom Antoniom Mirabilom (46) i trudnom mamom Rozalijom Manosperti, umro je nakon slučaja trovanja hranom u popularnom letovalištu Šarm El Šeik u Egiptu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/YouTube/screenshot/settime2588

Šestogodišnji dečak je umro nakon što je na odmoru u Egiptu dobio stomačni virus zbog kog je stalno povraćao i na kraju preminuo. Dečakov otac je trenutno u bolnici i bori se za život, navodi se u izveštajima, prenosi Mirror.

Antonio Mirabile (46) i njegova trudna supruga Rozalija Manosperti bili su na odmoru sa svojim šestogodišnjim sinom u odmaralištu na Crvenom moru u Šarm el Šeiku u Egiptu kada se dete razbolelo.

Rozalijin brat Roberto Manosperti rekao je da su dečak i njegov tata bili u užasnom stanju, dok je majka imala blaže simptome. Roberto je dodao da je njegov zet u početku sumnjao da je progutao vodu iz bazena. "Stalno su povraćali. Otišli ​​su 26. juna i morali su da ostanu u Egiptu dve nedelje. Taj odmor su planirali mesecima. Dali su im tablete za lečenje trovanja hranom - ali kad su se vratili u hotelsku sobu nisu prestali da povraćaju", rekao je Rozalijin brat.

Lekari su pokušavali CPR sat vremena, ali nisu uspeli da reanimiraju dečaka. Njegov otac je primljen u bolnicu sa "simptomima početka otkazivanja bubrega" i sada se nalazi na intenzivnoj nezi, rekao je.

Roberto je dodao: "Nemamo tačne informacije o stanju mog zeta. Oni su se osigurali i tražili da mogu da iznajme privatni let, ali su im potrebni medicinski izveštaji iz bolnice koji im se ne dostavljaju."

Zvaničnici su već izvršili obdukciju deteta, ali će biti potrebni meseci da se shvati uzrok njegove smrti, kaže La Stampa. Roberto je rekao: "Ne vidimo nikakve puteve za bekstvo iz ove noćne more, želimo da doživimo svoj bol zajedno kod kuće u Italiji, ali ne znamo kako to da uradimo. Moj dever ima problema sa bubrezima i srcem, ne može da ustane. Hoćemo da sve vratimo kući, neka nam neko pomogne."

Odmaralište na plaži postalo je poprište više tragedija poslednjih nedelja.

Prošle nedelje je turistkinja poginula nakon što je izgubila ruku i nogu u stravičnom napadu ajkule u popularnom egipatskom letovalištu. Austrijanka (68) je kasnije umrla u kolima hitne pomoći od šoka nakon užasa na Crvenom moru.

(MONDO)