Svet

OVO JE TURISTA KOJI JE UMRO NA KIPRU! Mladi ragbista uživao na bazenu, a našli ga kako pluta u vodi: Očevidac otkrio sve

Autor Jana Desovski

Ben Vuds je umro dok je bio na odmoru na Kipru sa roditeljima.

Izvor: YouTube/screenshot/Creative Travel/Facebook/screenshot

Britanski turista (21) pronađen je mrtav u hotelskom bazenu na Kipru. On je pronađen onesvešćen kako pluta u vodi ispred hotela u oblasti Tomb of the Kings na kiparskom ostrvu Pafos. Mladog igrača ragbi lige, koji je umro na odmoru na Kipru, njegova očajna porodica i prijatelji rado se sećaju.

Ben Vuds se utopio u hotelskom bazenu u Pafosu u utorak (5. jula) dok je bio na odmoru sa roditeljima. Gosti hotela su pronašli 21-godišnjaka onesvešćenog na bazenu, koji uprkos očajničkim pokušajima nisu uspeli da ga spasu. Umro je ubrzo nakon toga na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici u Pafosu, a policija je pokrenula istragu o njegovoj smrti.

Njegova tetka Džoan Benet odala je počast svom nećaku, opisujući Bena kao "ljupkog mladića" koji će svima nedostajati. Rekla je za Sun: "Ne možemo da verujemo šta se dogodilo, jednostavno ne možemo. 21-godišnjak, šokirani smo. Ben je bio život i duša svake zabave, samo bi ušao u sobu i ona bi se samo osvetlila. Njegova ličnost je bila fantastična, bio je tako divan!"

Džoana je otkrila da je Benova mama, njena sestra, još uvek previše traumatizovana da bi govorila o tome šta se dogodilo.

Ben je igrao za ragbi ligu Li Ist, gde je počeo kao dete, a klub je rekao da je on "uvek bio tu i da će im jako nedostajati". Britanski gost koji je gledao dramu svojim očima okrivio je, kako je rekao, loše obučene spasioce i rekao da su bili predaleko da bi pomogli Benu. "Bila su samo dva momka verovatno u ranim dvadesetim i nisu izgledali pripremljeni za posao."

Izvor: Facebook/Screenshot

Drugi gost koji je bio svedok onoga što se dogodilo, dodao je: "Zaista je bilo srceparajuće gledati to!" Portparol Forin ofisa je rekao: "Pružamo konzularnu podršku porodici britanskog državljanina koji je preminuo na Kipru."

(MONDO)