Svet

JOŠ UVEK SE TRAGA ZA MAKEDONCEM U GRČKOJ! Skočio u vodu sa drugarima posle žurke pa nestao - policija ima novu taktiku!

Autor Jana Desovski

Pripadnici dobrovoljačkih organizacija od jutra su češljali obale poluostrva Kasandra sa Termaikosove strane kako bi pronašli nestalog mladića, prenosi lokalni Halkidiki news.

Izvor: YouTube/screenshot/LifeEvents

Potraga za 28-godišnjim turistom iz Skoplja, koji je nestao u subotu popodne na plaži Miti u Posidiju, bila je neuspešna. 

Današnja potrage na moru bila je ograničena, jer su jaki vetrovi koji su duvali u tom području i ogromni talasi sprečili brodove da se otisnu u more. Međutim, pripadnici dobrovoljačkih organizacija od jutra su češljali obale poluostrva Kasandra sa Termaikosove strane, prenosi lokalni Halkidiki news. 

Kada vremenski uslovi dozvole, očekuje se da će u akciju biti uključen i podvodni dron koji će skenirati šire područjeTridesetogodišnji Ivan Geogerfski je iz preventivnih razloga hospitalizovan u bolnici Papanikolau u Solunu, dok je Vasil danas otpušten iz bolnice Poligiros. Očekuje se da na Halkidiki sutra stignu članovi porodice 28-godišnjaka koji dolaze iz SAD.

Podsetimo, državljani Severne Makedonije nestali su kada su posle rođendanske proslave ušli u more na plaži Miti, ne obazirući se na jak vetar i talase.

Život mu spasila lopta

Jednom od njih lopta je pomogla da više od 18 sati preživi na pučini. Lopta koja se nekim čudom pojavila pred njim, pravila mu je društvo i dala šansu da ostane živ do trenutka kada su ga vlasti locirale.

Ivan je jedan od trojice Makedonaca koji su u subotu nestali nakon što ih je morska struja povukla na pučinu. Mladića je u nedelju primetio helikopter Vazduhoplovstva, koji je učestvovao u potrazi, 14 nautičkih milja od kopna, jugozapadno od poluostrva Kasandra.

Kako prenosi Telma, 30-godišnjeg državljanina Severne Makedonije pronašao je teretni brod koji je plovio pod zastavom Gibralatra i njegovo zdravstveno stanje je dobro. On je prebačen u bolnicu.

Potraga za mladićima
Izvor: YouTube/LifeEvents

(MONDO/Blic)