Svet

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE - UBIJENA MAJKA I NJENO DETE! Jezive scene u centru, Rusi razneli zgradu, tela leže na ulici

Autor Uroš Matejić

U ruskom napadu na ukrajinski grad Vinicu ubijena majka i njeno jednogodišnje dete.

Izvor: twitter/Nexta

Prema podacima Nacionalne policije Ukrajine, 12 osoba je poginulo od posledica granatiranja u Vinici. Medicinskim ustanovama za pomoć se obratilo oko 90 žrtava, od kojih je pedeset u teškom stanju.

Takođe, ukrajinska novinska agencija Nekta objavila je da je u napadu ubijeno jednogodišnje dete koje je u trenutku napada bilo na ulici sa majkom.

Na fotografijama, uznemirujućeg sadržaja, vidi se telo deteta pored kolica, kao i majčino stopalo koje je otkinuto usled eksplozije.

Podsećanja radi, tri ruske rakete pale su u četvrtak na centralni ukrajinski grad Vinica, pri čemu je poginulo 12 osoba, uključujući dete, a 25 je povređeno, saopštila je Državna služba za vanredne situacije.

Šef Nacionalne policije Ihor Klimenko je, pozivajući se na preliminarne informacije, rekao da je poslovni blok pretrpeo direktan udarac i da su oštećeni obližnji stambeni objekti, što je izazvalo veliki požar.

Vinica se nalazi oko 200 km jugozapadno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva i daleko je od glavnih linija fronta u istočnoj i južnoj Ukrajini.

(MONDO)