Svet

UMRLA IVANA TRAMP, DONALDOVA PRVA ŽENA: Hitna pomoć došla prekasno, odmah se oglasio i bivši predsednik!

Autor Tamara Sekulović

Ivana je bila prva supruga Donalda Trampa, a zajedno imaju troje dece.

Izvor: Profimedia

Ivana Tramp, prva supruga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i majka troje njegove najstarije dece, neočekivano je umrla u četvrtak u svom stanu u Njujorku, saopštili su zvaničnici. Imala je 73 godine.

Incident se dogodio oko 12.30 časova. u četvrtak kada su hitna pomoć pozvana radi zastoja srca u stanu u ulici East 64 na Menhetnu, gde je Ivana živela. Došla je Hitna pomoć i kasnije je konstatovana mrtva.

"Veoma sam tužan što obaveštavam sve one koji su je voleli, a kojih ima mnogo, da je Ivana Tramp preminula u svom domu u Njujorku", naveo je bivši predsednik Donald Tramp u saopštenju. "Bila je divna, lepa i neverovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život."

Donald Tramp je dodao: "Njen ponos i radost bila su njeno troje dece, Donald mlađi, Ivanka i Erik. Bila je tako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili tako ponosni na nju. Počivaj u miru Ivana!"

Ivana je rođena u Češkoj, a sa Donaldom je bila u braku od 1977. do 1992. druge. Pre njega je imala jedan brak, a posle njega još dva!

"Ivana Tramp je bila borac! Pobegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju decu o hrabrosti i čvrstini, saosećanju i odlučnosti. Iza nje su ostali majka, troje dece i deset unučadi", navodi se u saopštenju porodice.

(Mondo)