Svet

DEMONSTRACIJA SILE! Ukrajina izgubila ključna uporišta, bez ovoga gube važnu regiju - Rusija nastavlja sa RAZARANJEM!

Autor Aleksandar Blagić

Ruski vojni avioni, rakete i artiljerija pogodili su više od 240 vojnih lokacija u Ukrajini u prethodna 24 sata.

Izvor: Profimedia

U toku je 150. dan rata u Ukrajini, a ruske trupe su u prethodna 24 časa ostvarile značajne rezultate pogodivši čak 240 vojnih objekata u Ukrajini, najviše dosad u jednom danu. To je medijima potvrdio danas portparol Ministarstva odbrane RusijeIgor Konašenkov.

Operativno-taktičko i vojno vazduhoplovstvo, artiljerijske brigade, nastavljaju da nanose udare vojnim objektima na ukrajinskoj teritoriji. U prethodna 24 sata, uništili su 12 komandnih štabova, četiri projektila i artiljerijsko oružje, skladišta municije u naselju Nikanorovka u Donjeckoj Narodnoj Republici i gradu Nikolajevu, kao i ljudstvo i vojnu opremu na 226 mesta”, naveo je Konašenkov, prenosi ruska novinska agencija "TASS".

On je dodao da su ruske vazdušne snage gađale 406. artiljerijsku brigadu ukrajinske vojske u naselju Apostolovo u regionu Dnjepropetrovsk i da je “eliminisano 200 vojnika, uništeno devet artiljerijskih topova, kao i dodatna vojna oprema”.

Da podsetimo, nekoliko stotina ukrajinskih nacionalističkih boraca koji se nalaze u Donjeckoj Narodnoj Republici ubijeno je nakon visokopreciznog udara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane u svom dnevnom ažuriranju u petak. Ministarstvo je saopštilo da su ruske snage uništile privremenu tačku razmeštaja nacionalističke formacije “Black hundred” koristeći kopneno visokoprecizno oružje.

Borci su se navodno krili u zgradi škole u ​​gradu Kramatrosk u Donjeckoj Narodnoj Republici. U udaru je eliminisano do 300 boraca i preko 40 jedinica specijalne opreme, navodi se u saopštenju.

(MONDO)