Svet

PREKINUT KONTRANAPAD UKRAJINE? Rusija udarila tamo gde najviše boli, bez ovoga Kijev tapka u mestu - lukav potez MOSKVE!

Autor Aleksandar Blagić

Ruska mornarica uništila je u luci Odesa ukrajinski ratni brod i skladište američkih raketa Harpun, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: Profimedia

Navedeno je da su ciljevi uništeni visokopreciznim raketama dugog dometa, prenosi ruska agencija "RIA Novosti". Ukrajina je započela svoj najavljivani kontranapad ka Hersonskoj oblasti, a sinoć je raketiran i Donjeck specijalnim oružjem.

U luci grada Odese, na teritoriji jednog brodogradilišta, visokoprecizne rakete dugog dometa lansirane sa mora uništile su ukrajinski ratni brod i skladište protivbrodskih raketa Harpun, koje su Sjedinjene Američke Države isporučile kijevskom režimu”, navedeno je u saopštenju.

Rusko ministarstvo dodaje da su onesposobljeni i proizvodni pogoni preduzeća za remont i modernizaciju brodova pomorskih snaga Ukrajine.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)