Svet

NAJBRUTALNIJI NAPAD RUSIJE DOSAD! Na udaru ključni grad blizu luke - stradao TAJKUN od kojeg živi na hiljade ljudi!

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajina je potvrdila da je grad Nikolajev, na jugu zemlje, tokom noći pretpeo najžešći napad od početka rata. Ukrajinski portal "Kyiv Independent" prenosi da je ubijen ukrajinski tajkun Aleksij Vadaturski u sinoćnem raketnom napadu Rusije!

Izvor: Profimedia

Ukrajina je potvrdila da je grad Nikolajev, koji se nalazi na jugu zemlje, pretrpeo najžešći napad od kako je počeo rat u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Potvrđeno je da su dve osobe stradale u tom napadu Rusije. Oštećeni su hotel, sportski kompleks, dve škole i benzinska pumpa, kao i mnogobrojne stambene zgrade.

Ukrajinski portal "Kyiv Independent" prenosi da je u sinoćnom bombardovanju navodno nastradao ukrajinski tajkun Aleksij Vadaturski (74), kao i njegova supruga Raisa. Oni su u trenutku napada bili u svojoj kući koja je takođe uništena u raketnom napadu.

Odesa je glavna ukrajinska luka, a iz tog razloga je i grad Nikolajev veoma važan strateški za ukrajinsku vojsku.

Pogledajte trenutak početka bombardovanja ukrajinskog grada Nikolajev

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)