Svet

POZNATI LANAC OPET OTVORIO RADNJU U MOSKVI! Rusi potrčali pred prodavnice, a kompanija otkrila zašto ponovo radi (VIDEO)

Autor Nikola Todorović

Velika rasprodaja u modnim buticima u Rusiji zbog sankcija.

Izvor: Twitter/Printscreen/@BlackRussian84

Lanac odeće "H&M" ponovo je otvorio prodavnice u Moskvi u utorak kako bi rasprodao preostale zalihe pre trajnog izlaska sa ruskog tržišta. Dugi redovi ljudi viđeni su ispred prodavnice ovog brenda u moskovskom tržnom centru "Aviapark", prema snimcima koji su objavljeni na Telegramu.

Grupacija "H&M", koja je otvorena u Rusiji 2009. godine i poseduje brendove uključujući "Monki", "Weekday", "Cos" i "Cheap Monday", bustavila je svoje poslovanje u Rusiji u martu nakon invazije Moskve na Ukrajinu. Kompanija je potom saopštila da se trajno zatvara u Rusiji četiri meseca kasnije.

Očekuje se da će se, poput prodavnice u Moskvi, sve one 65 ruskih gradova ponovo otvoriti kako bi rasprodale preostale zalihe u narednim nedeljama. Ruski informativni list "Komersant" objavio je u četvrtak da "H&M" grupa traži kupce za svojih 170 ruskih prodavnica i svoj distributivni centar od blizu 60.000 kvadratnih metara.

Kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, stotine zapadnih brendova su napustile Rusiju, uključujući švedskog proizvođača nameštaja IKEA i američkog prodavca brze hrane "McDonalds".

Pogledajte snimak Rusa ispred radnji u Moskvi:

(MONDO)