Svet

UŽAS U CENTRU DONJECKA - POTRESNE SLIKE! Ukrajinci i Rusi optužuju jedni druge dok civili ginu, granate pale kod hotela!

Autor Jana Desovski

Udar se dogodio tokom pogrebne ceremonije u čast komandanta diviziona raketne artiljerije Donjecke Narodne Republike.

Izvor: Twitter/screenshot/@WithyGrove

Rakete ukrajinskih vojnih snaga pale su na centar Donjecka, a trenutak je snimljen kamerom, prenosi RT News, prema svedočenju zvaničnika Donjecke Narodne Republike. Informacije o žrtvama se još procenjuju. Udar se dogodio tokom pogrebne ceremonije u čast Olge Kačure, komandanta diviziona raketne artiljerije Donjecke Narodne Republike.

Događaj je snimila televizijska ekipa koja je u to vreme snimala intervju sa jednim od Kačurinih bivših drugova. Memorijalna ceremonija održana je u Donjeckom državnom akademskom pozorištu opere i baleta. Granate ukrajinskih snaga navodno su pale ispred obližnjeg hotela Donbas Palas. Kako navodi ruska državna novinska agencija RIA Novosti, ljudi koji su se okupili na sahrani odmah su evakuisani u sklonište, dok su ukrajinske snage nastavile da granatiraju grad.

Gradonačelnik Donjecka je na svom Telegram kanalu saopštio da se podaci o poginulima i ranjenima još procenjuju, ali je potvrdio da se veruje da je najmanje jedna osoba mrtva, a da je nekoliko povređeno. Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je upravo suprotno – da Rusija nastavlja da namerno ubija civile.

"Grad Torek je danas granatiran. Prema rečima načelnika Oblasne vojne uprave Donjecka, poginulo je sedam civila i jedan policajac, a povređena su četiri civila, uključujući troje dece", napisali su na Tviteru i apelovali: "Zaustavite Rusiju odmah!"

Kijev Indipendent prenosi da je ruska raketa pogodila autobusku stanicu oko 11 sati i ubila najmanje osam ljudi.

 (MONDO)