Svet

"RUSIJA NE SME DA POBEDI U UKRAJINI!" Prvi čovek kontrateže Moskvi brutalno zapretio Putinu - otkrio i kada uskače NATO!

Autor Aleksandar Blagić

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da se Rusiji ne sme dozvoliti da pobedi u ratu protiv Ukrajine.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg govorio je o svetskoj geopolitičkoj situaciji, kao i o aktuelnoj situaciji u Ukrajini. Rekao je da se Rusiji ne sme dozvoliti pobeda u ratu u Ukrajini.

On je rekao da će zemlje članice NATO možda morati da još dugo nastave da pomažu Ukrajini oružjem i drugom pomoći, kako bi sprečile Rusiju da pobedi.

U našem je interesu da ova vrsta agresivne politike ne uspe. Ovo je najopasnija situacija u Evropi od Drugog svetskog rata”, rekao je Stoltenberg.

On je dodao da ruski napad nije usmeren samo na Ukrajinu, već i na zapadne vrednosti. Stoltenberg je ponovio da je NATO odlučan da brani svih svojih 30 zemalja članica.

Ako predsednik Putin uopšte pomisli da uradi nešto slično nekoj zemlji NATO-a kao što je uradio Gruziji, Moldaviji ili Ukrajini, onda će se ceo NATO uključiti odmah”, rekao je Stoltenberg.

(MONDO)