Svet

UBILI SU JE NA MOJE OČI, BILA JE PRAVOSLAVKA I LEPOTICA: Prva izjava Putinovog čoveka čija je ćerka RAZNETA u komade

Autor Nikola Todorović

Aleksandar Dugin se oglasio o smrti ćerke Darje.

Izvor: YouTube/OneIndiaNews

Aleksandar Dugin, otac Darje Dugine, koja je stradala u subotu uveče u eksploziji automobila u Rusiji, rekao je da je smrt njegove ćerke teroristički čin.

"Ćerku su mi brutalno ubili, na moje oči. Ona je bila lepa žena, pravoslavka, ratni izveštač, televizijski ekspert i filozof. Nama treba naša pobeda. Moja ćerka je žrtvovala svoj život, zato pobedite", rekao je Dugin dodajući da je njena smrt "teroristički akt ukrajinskog nacističkog režima"

Takođe se o njenoj smrti oglasio i predsednik Rusije Vladimir Putin

Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, koji je često prikaza kao jedan od "ideoloških mozgova" Kremlja, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao, piše RT.

Podsetimo, terenac Tojota Lend Kruzer je eksplodirao je 20. avgusta nedaleko od Boljših Vjazemki u Moskovskoj oblasti oko 21.45 časova po lokalnom vremenu. Svedoci tvrde da su nakon eksplozije delovi vozila leteli na sve strane, dok je automobil u plamenu nastavio da se kreće i udario u ogradu. U autu je u trenutku eksplozije bila novinarka Darija Dugina.

Ubrzo se ruska služna FSB oglasila i utvrdila da su "zločin pripremile i počinile ukrajinske specijalne službe", a njegov izvršilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je posle ubistva pobegla u Estoniju. Ukrajina je demantovala da je umešana u smrt Dugine.

(MONDO)